Vojvodina

Tijekom prosvjeda preminula radnica firme

Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2014. u 19:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnica 'Agroživa' iz Žitišta u Vojvodini M.M. (55), kojoj je pozlilo tijekom današnjeg prosvjeda radnika te firme, preminula od moždanog udara. Radiotelevizija Vojvodine (RTV) prenijela je prethodno da su jutros oko 06 sati nezadovoljni radnici kompanije 'Agroživ' blokirali kružni tok na ulasku u Žitište, a u štrajku su od 19. svibnja zahtijevajući isplatu zaostalih zarada i socijalnog programa.

Prema saznanjima RTV-a, radnica M. M. kojoj je jutros tijekom prosvjeda pozlilo, preminula je danas oko podneva u zrenjaninskoj bolnici gdje je dovezena zbog moždanog udara. M. M. je, kako je izvjestila RTV, upravo ovih dana stekla uvjet za mirovinu, a pored nje u 'Agroživu' su zaposlene i njene dvije kćerke.

Granski sindikat Nezavisnost u priopćenju tvrdi da odgovornost za tešku situaciju više od 1.000 radnika 'Agroživa' snose Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije, jer, kako ocjenjuju, "nisu htjeli da rješavaju pitanje zaposlenih u 'Agroživu' i odbijali prijem predstavnika zaposlenih".

"Odgovornost snosi Ministarstvo pravde i policija, jer nisu željeli da reagiraju na apele zaposlenih koji su ih upozoravali da u 'Agroživu' postoji osnovana sumnja o prisustvu gospodarskog kriminala, kao i da nije bilo transparentosti svih pravnih i imovinskih promjena oko 'Agroživa'", navedeno je u priopćenju tog sindikata.

Granski sindikat Nezavisnost je najavio da će pokrenuti pitanje odgovornosti za sve nadležne u slučaju 'Agroživ'.

Kopirati
Drag cursor here to close