Ordine Nuovo

Talijanska policija osujetila neofašističku zavjeru

Vijesti / Flash | 22. 12. 2014. u 13:59 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska policija je priopćila u ponedjeljak da je uhitila 14 neofašista osumnjičenih da su htjeli napasti političke ciljeve i sudove dok tisak piše o desetak istovremenih ubojstava.

Dvogodišnja istraga i telefonska prisluškivanja otkrila su da je skupina formirana u okviru zabranjene ekstremno desne organizacije "Ordine Nuovo" (Novi poredak) počela da skladišti oružje i planira napade za Božić, objasnila je policija na konferenciji za tisak.

Kako je objavilo nekoliko talijanskih medija koji su se pozvali na jednog službenika istrage, Mario Parente je policajac koji se infiltrirao u skupinu što je planirala napade na željeznicu i Equitaliju, agenciju za ubiranje poreza.

Repubblica je objavila da su planirali da ubiju "10 ili 11" političkih dužnosnika, dignu u zrak sjedište Equitalie kada u njemu budu zaposlenici i napadnu policijske stanice.

Tražeći oružje da provedu svoj plan predvidjeli su da opljačkaju kuću jednog kolekcionara.

"Ordine Nuovo", osnovan 1956. godine u nadi da će potaknuti fašizam u zemlji, optužen je da stoji iza nekoliko napada izvedenih početkom 1970. godine pa ga je vlada raspustila 1973.

Kopirati
Drag cursor here to close