Krvave glave

Taksisti blokirali središte Rima i fizički se sukobili s policijom

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 18:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozači taksija u Italiji šesti dan zaredom prosvjeduju u svim većim gradovima, a danas su čak blokirali i promet u središnjem dijelu Rima kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog ilegalnih prevoznika i aplikacije Uber, javlja Agencija Anadolija.

Bijes talijanskih taksista potaknula je vladina uredba o licenci za turističke automobile s vozačem (VTC) koja osigurava Uber, američka platforma za rezervacije.

Tako je nekoliko stotina taksista prosvjedovalo danas u Rimu, nezadovoljni zbog konkurencije Ubera koju smatraju nelojalnom.

Taksisti koji su prosvjedovali ispred zgrade Zastupničkog doma, gdje se raspravljalo o uredbi, u jednom trenutku su se sukobili i sa pripadnicima policije.

Tom prilikom je nekoliko demonstranata zadobilo ozlijede u predjelu glave.

Demonstranti su bacali stolice, jaja i druge predmete na trgovine koje se nalaze u blizini mjesta prosvjeda, dok je policija intervenirala upotrebom palica i vodenih topova.

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi je podržala prosvjede taksista, poručivši da se protivi nacrtu vladine uredbe.

Vozači taksija nisu zadovoljni zbog konkurencije onih koji licencu dobivaju u drugim talijanskim općinama, gdje su cijene puno niže, a zatim dolaze raditi u Rim i u druge velike gradove.

Taksisti su u ponedjeljak prosvjedovali u Milanu, a već nekoliko dana su blokirali jedan od glavnih trgova u Torinu.

Predstavnici taksista bi se danas trebali sastati s ministrom prometa Grazianom Delriom kako bi razgovarali o ovom pitanju.

Kopirati
Drag cursor here to close