Trgovina kroz zakon

Svi gluhi na upozorenja o zakonu lošem za Hrvate

Vijesti / Flash | 21. 01. 2015. u 11:33 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu sutrašnje sjednice Doma naroda FBiH na kojoj će se, pored kadrovskih rješenja, donijeti i izmjene Zakona o proračunima, Hrvatska republikanska stranka se prije nekoliko dana pismeno obratila Predsjedništvu i Glavnom vijeću HNS-a te budućem predsjedniku FBiH Marinku Čavari.

Kako je priopćeno iz HRS-a, tražili su da zastupnici hrvatskih stranaka u tom domu zaustave donošenje, kako su naveli, protuustavnih izmjena Zakona o proračunima koji se tiču grada Mostara.

''Sadržaj prijedloga izmjena Zakona ne samo da ide protiv hrvatskih interesa u gradu Mostaru, nego ide protiv interesa svih žitelja grada Mostara, jer je loš po funkcioniranje grada. Najbolji dokaz tome je izostanak bilo kakvih kapitalnih investicija i projekata u 2014. godini kada su također bile usvojene identične protuustavne odredbe ovog zakona'', navodi se u priopćenju te se ističe kako su od HNS-a tražili i organiziranje tematske sjednica Predsjedništva HNS-a na temu Mostara.

''Na dopis HRS-a nije nitko odgovorio, niti se očitovao, što nas navodi na razmišljanje kako će hrvatski zastupnici u ovom Domu podržati ovaj protuustavni prijedlog izmjena Zakona. Imajući to u vidu, javnost bi morala znati je li podrška rezultat nekih viših ciljeva i interesa ili samo, po starim navikama, rezultat trgovine. Jesu li popuštanja u Mostaru od HDZ-a BiH i ostalih u cilju povoljnijeg raspoređivanja stranačkih kadrova na višim razinama ili sve stvar nekih viših interesa za koje nitko ne zna? U svakom slučaju, izabrane hrvatske zastupnike pozivamo da se prisjete onoga što i kako su govorili u periodu dok je trajala predizborna kampanja'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close