Opet

Spremaju se vrlo ozbiljne optužnice

Vijesti / Flash | 08. 04. 2015. u 11:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sljedećih nekoliko mjeseci bit će podignut veći broj optužnica za vrlo ozbiljna kaznena djela organiziranog kriminala, pranja novca, terorizma, kao i optužnica protiv državljana BiH, zbog nezakonitog priključivanja stranim vojnim i paravojnim organizacijama i sudjelovanja na stranim ratištima, rekao je glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću tijekom prvog službenog sastanka.

Salihović čestitao je Mektiću na imenovanju i izrazio zadovoljstvo što je Vijeće ministara formirano i počelo s radom, jer je funkcioniranje vlasti na državnoj razini vrlo bitno za sve reformske procese koji su u tijeku.

Mektić iskazao je punu podršku Tužiteljstvu BiH u intenziviranju aktivnosti u borbi protiv korupcije, organiziranog kriminala, terorizma i drugih kaznenih djela, jer je procesuiranje ovih kaznenih djela, vrlo bitno za cjelokupnu sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini, regiji, pa čak i na globalnoj razini, kada je riječ o borbi protiv terorizma.

Mektić je istakao da su Ministarstvo sigurnosti BiH i Tužiteljstvo BiH, partnerske institucije s istim ciljem i zadatkom, a to je poboljšanje sigurnosti građana i otklanjanje i elminiranje svih sigurnosnih prijetnji koje ugrožavaju sigurnost u našoj zemlji.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH nakon sastanka, Ministarstvo sigurnosti planira jačati kapacitete za borbu protiv svih sigurnosnih prijetnji u čemu je ključni element dobra suradnja s partnerskim institucijama.

S obzirom na to da u okviru Ministarstva sigurnosti BiH djeluje više policijskih i sigurnosnih agencija sa kojima Tužiteljstvo BiH ima svakodnevnu i intenzivnu suradnju, dogovoreno je da se još više ojača izravna komunikacija i suradnja u zajedničkom radu i aktivnostima.

''Sigurnosni aspekt, vrlo je bitan u procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine, pa je zbog toga dogovorena intenzivna suradnja s partnerskim institucijama u zemljama regije i zemljama EU i jačanje međunarodne uloge Bosne i Hercegovine u tom procesu'', priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close