Kajanje

Specijalac opljačkao blindirani kombi, pa se javno ispričao

Vijesti / Flash | 27. 01. 2016. u 19:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnik Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske Željko Inđić, jedan od osumnjičenih za oružanu pljačku blindiranog kombija "Sector securityja" na autocesti Banja Luka - Gradiška, uputio je javnu ispriku zbog toga što je, kako je naveo, 'okaljao, kako uniformu koju nosi, tako i čast svih pripadnika MUP-a Republike Srpske'.

"Želim da se javno izvinem svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske zbog događaja koji je potresao, kako građane Republike Srpske, tako i sve pripadnike MUP-a Republike Srpske", naveo je Inđić u pisanoj izjavi koja je u posjedu Srne.

Inđić ističe da kao pripadnik Spacijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske, zbog činjenice da je sudjelovao u kaznenom djelu 'Organizirani kriminal' iz Kaznenog zakona Republike Srpske u vezi sa kaznenim djelom 'Razbojništvo', osjeća neizmjernu sramotu i kajanje koje je veoma teško opisati ovog trenutka.

"Osjećam sramotu, posebno u odnosu na moje kolege, zato što sam okaljao, kako uniformu koju nose, tako i čast svih pripadnika MUP-a Republike Srpske. Znam da ovim izvinjenjem ne mogu vratiti povjerenje ni kolega, niti građana, niti mogu sebe opravdati zbog svojih postupaka, ali sam osjećao moralnu potrebu da se izvinem", naveo je Inđić.

Pljačka blindiranog vozila kompanije "Sector securityja" dogodila se 22. rujna prošle godine na autocesti Banja Luka - Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani. U pljački je ukradeno oko 600.000 KM, a riječ je o novcu iz UniCredit banke koji je trebao biti transportiran u centralu u Zagrebu.

U pucnjavi u kojoj su korištene automatske puške i raketni bacač 'zolja' ranjen je radnik "Sector securityja". Inđić i pripadnik Specijalne jedinice policije Goran Janjuz pušteni su da se brane sa slobode.

Ostalim osumnjičenim za oružanu pljačku, pripadnicima Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske Goranu Parašu, Vladanu Maliću i Aleksandru Popoviću, te zaposlenom u Agenciji "Sector security" Danijelu Kuzmiću i suvlasniku auto-kuće plac za prodaju vozila "Quattro" Olegu Bandi banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor.

Kopirati
Drag cursor here to close