Afganistanci ...

Skupina od 40 ilegalnih migranata vraćena u Srbiju

Vijesti / Flash | 04. 07. 2012. u 12:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina od 40 ilegalnih migranata danas je u pratnji pripadnika Službe za poslove sa strancima vraćena u Republiku Srbiju.

Riječ je o državljanima Afganistana, Somalije i Alžira koji su sredinom prošlog mjeseca otkriveni u šumi nedaleko od Banje Luke.

Oni su u zaseok Gajići kod Banje Luke dovezeni kamionom i ostavljeni u šumi uz tvrdnju vozača da su stigli u Republiku Hrvatsku. Prethodno su boravili u srbijanskim azilantskim centrima u Banji Koviljači i Bogovađi kod Valjeva.

U Republiku Srbiju su vraćeni po osnovu Sporazuma o readmisiji, s obzirom da su u BiH i došli sa teritorije te susjedne zemlje gdje su već zatražili azil. Krajnji cilj ove grupe ilegalnih migranata bile su zemlje Europske unije.

Služba za poslove sa strancima u suradnji sa Graničnom policijom BiH i sigurnosnim strukturama Srbije nastavlja pojačane kontrole kako bi se spriječio eventualni veći priliv stranih državljana iz Azije i Afrike, a koji su već u postupku azila u Srbiji, odnosno onemogućio njihov masovniji ilegalni ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close