Uz pomoć helikoptera

Situacija na požarištima u istočnoj Hercegovini bolja nego jučer

Vijesti / Flash | 18. 07. 2017. u 08:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Situacija na požarištima u Hercegovini jutros je generalno bolja nego jučer, vatrogasci su uspjeli ugasiti određene krake požara, naročito u Ljubinju, a djelovao je i helikopter Oružanih snaga BiH na požarištu u Ljubinju'', izjavio je Srni glasnogovornik Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović.

Stojanović je dodao da je trenutno aktivan požar u mjestu Pustipusi, gdje dežuraju pripadnici Oružanih snaga BiH i Obzir gdje dežuraju mještani i vatrogasci.

"Helikopter Oružanih snaga BiH djelovao je sinoć od 19.45 do 21.00 sat. U mjestu Bančići ponovo je aktiviran požar koji je sinoć u 18.00 sati ugašen intervencijom vatrogasaca, vojske i mještana", rekao je Stojanović.

On je najavio da će ponovno djelovati helikopter Oružanih snaga BiH, ističući da požar nije prešao magistralnu cestu Ljubinje-Trebinje, te da je situacija pod kontrolom.

"Kad je riječ o Trebinju, vatrogasci su imali intervenciju u mjestu Tina, gdje je ugašen požar. U mjestu Ržani Do i Kotezi, dežura se kod požarišta ali je pod kontrolom", rekao je Stojanović.

Govoreći o situaciji na području općine Bileća, Stojanović je naveo da je aktivan požar na potezu Meka Gruda, Kačanj, Vrhovi kojeg je ugasilo osam vatrogasaca.

"Druga intervencija bila je na mjestu Bjela Rudina, ali je i taj požar ugašen", dodao je Stojanović.

On je napomenuo da su u Nevesinju vatrogasci imali intervenciju u mjestu Živanj, gdje je također ugašen požar.

Kopirati
Drag cursor here to close