Krivotvorenje novca

SIPA u Tuzli: U tijeku akciju Titanium, 7 privedenih

Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2014. u 08:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U akciji kodnog naziva "Titanium", koju provode policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) na području Tuzle i Tuzlanske županije, slobode je lišeno sedam osoba osumnjičenih za krivotvorenje novca.

U priopćenju iz Tužiteljstva BiH navodi se da će oni u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane.

Na terenu djeluje više desetina policijskih službenika, a pretresi se vrše na ukupno devet lokacija.

Iz Tužiteljstva BiH navode da je cilj ove akcije otkrivanje i procesuiranje organizirane kriminalne grupe, čiji su pripadnici više mjeseci vršili kaznena djela krivotvorenja i puštanja u promet krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 500 eura, na području Tuzlanske županije i cijele BiH, navodi Srna.

Akcija "Titanium" provodi se po nalogu tužitelja iz Posebnog odjeljenja za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, a rezultat je višemjesečne istrage protiv osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala i krivotvorenja novca.

Kopirati
Drag cursor here to close