pretresli se objekti

SIPA lišila slobode jednu osobu zbog ratnog zločina u Stocu

Vijesti / Flash | 02. 02. 2016. u 16:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 2. veljače su, u poslijepodnevnim satima, na području Stoca lišili slobode osobu inicijala J.K. (1964) zbog ratnog zločina, priopćeno je iz SIPA-e.

Osoba inicijala J.K. lišena je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz člana 173. stav (1) KZ BiH 'Ratni zločin protiv civilnog stanovništva' na području općine Stolac tijekom 1993. godine, u vezi sa članom 180. KZ BiH.

Postupajući po naredbi Suda BiH, istražitelji SIPA-e pretresli su objekte koje koristi osumnjičena osoba s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osoba lišena slobode bit će privedena u službene prostorije SIPA-e i kriminalistički obrađena, nakon čega će biti predana Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Podsjetimo, danas su se tužitelju Posebnog odjela za ratne zločine, predala su se dvojica osumnjičenih za ratni zločin nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti u Koštanoj bolnici u Stocu.

Jedan osumnjičeni odazvao se pozivu za ispitivanje, a drugi je došao iz Republike Hrvatske i predao se pravosuđu Bosne i Hercegovine, prenosi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close