Veleposlanik

SIPA je važna za Veliku Britaniju

Vijesti / Flash | 28. 11. 2014. u 14:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''SIPA je važna agencija za Veliku Britaniju, a vaši prioriteti su i naši'', rekao je veleposlanik Velike Britanije u BiH Edward Ferguson nakon što je s vojnim atašeom Velike Britanije u BiH pukovnikom Paulom Marshallom u četvrtak posjetili Državnu agenciju za istrage i zaštitu i sastali se s direktorom SIPA-e Goranom Zubcem.

Budući da se radi o prvoj posjeti britanskog veleposlanika u BiH, na sastanku se razgovaralo o svim aspektima rada Agencije, nadležnostima, organizacionoj strukturi, te ulozi koju ima u sigurnosnom sustavu BiH.

Direktor SIPA-e prezentirao je rezultate najvećih istraga i operativnih akcija SIPA-e u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala u BiH i podsjetio da je u nastupnim govorima najavio velike operativne akcije protiv najtežih oblika kriminala, što je i realizirano. Istaknuo je kako SIPA radi ozbiljno, da je brza i operativna i uvijek spremna da djeluje.

''Kao takva postala je važan subjekt međunarodne policijske suradnje i ravnopravno participira u zajedničkim istražnim timovima sa drugim europskim policijskim agencijama'', rekao je Zubac i dodao kako su prioriteti rada Agencije borba protiv organiziranog kriminala, terorizma, teškog financijskog kriminala i korupcije, kao i ratnih zločina, te da će SIPA u budućnosti biti još moćnija.

Kopirati
Drag cursor here to close