Doček

Šešelj napušta Haag u srijedu, a svečani doček je u subotu

Vijesti / Flash | 10. 11. 2014. u 20:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Nacionalnog vijeća za suradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić potvrdio je u ponedjeljak da će lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj doći u Beograd u srijedu, 12. studenog.

Ljajić je objasnio da su doktori tražili još jedan dodatni dan i da se Šešelj sa tim suglasio. Prema Ljajićevim riječima, danas će Šešelju biti kupljena karta i on će u srijedu krenuti zrakoplovom za Beograd, prenose beogradski mediji.

SRS je ranije danas najavila da će u subotu, 15. studenog, u 12 sati na Trgu republike u Beogradu održati veliki skup dobrodošlice Šešelju pod sloganom "Pozdravimo pobednika", prenosi Srna.

Zamjenik predsjednika SRS Nemanja Šarović najavio je da će u subotu 15. studenog biti održan skup dobrodošlice Vojislavu Šešelju. On je istaknuo da će se skup održati na Trgu Republike u Beogradu, sa početkom u 12 sati, te pozvao vlast da ne pokušava izazvati incidente.

"Želim vas obavijestiti da imamo informaciju da će režim na svaki mogući način pokušati napraviti neki incident i da tako baci sjenku na dolazak Vojislava Šešelja", rekao je Šarović.

Funkcioner SRS je istaknuo da je zatražio hitan sastanak sa načelnicima beogradskog MUP-a, na kojem će se utvrditi svi detalji u vezi sa navedenim skupom. "Što se tiče Srpske radikalne stranke i Komiteta za obranu Vojislava Šešelja, nama bilo kakav incident nije potreban i sigurni smo da se na tom skupu neće dogoditi ništa ružno", zaključio je Šarović, a prenio B92.

Kopirati
Drag cursor here to close