Gradski odbor

SDP: Mostar očigledno opet neće imati izbora

Vijesti / Flash | 29. 04. 2016. u 08:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor SDP Mostar je priopćenjem reagirao ''povodom licemjernog priopćenja SBB -a''. Kažu zbog njih neće doći do izbora u Mostaru.

''Jedina istina je kako su na branjenju izvornih principa sadržanim u rješenju Centra za mir ostali samo SDP i DF od početka do kraja i time pokazali da nismo opterećeni ničim drugim osim kvalitetom ponuđenih rješenja i iskrenom željom da se u Mostaru održe izbori na opće zadovoljstvo svih građana'', priopćeno je SDP-a.

Kažu kako shvaćaju nervozu SBB-a koji je svojim političkim akrobacijama oko Mostara upropastio realnu šansu da se okupe oko prijedloga Centra za mir koji je nudio rješenja u smislu ravnopravnosti i institucionalnog povjerenja što bi Mostarcima omogućilo da dobiju priliku za normalan život i zajednički razvoj svoje lokalne zajednice.

''Priopćenje SBB nama djeluje kao pranje vlastite savjesti jer su naivno odustali od prijedloga Centra za mir, te isti dodatno obesmislili neustavnim rješenjima očigledno s namjerom da prijedlog propadne. Zbog toga Vam moramo čestitati, uradili ste odličan posao za vladajuće stranke i protiv građana grada Mostara, jer očigledno opet nećemo imati izbora'', rečeno je iz SDP-a.

Kažu kako SBB treba preuzeti odgovornost ''za svoje očigledno pogrešne poteze''.

''Vrijeme iza nas nažalost pokazuje da je SBB stranka koja je u koaliciji sa SDA onoliko koliko to treba političkim projektima stalnih partnera SDA i HDZ. Naš parlamentarni potez za sazivanje izvanredne sjednice je prirodni politički potez u cilju posljednjeg pokušaja da se građanima Mostara omogući dan izbora kad i cijeloj BiH jer je Mostar već 8 godina zamrznut u političkoj anarhiji na štetu svih građana'', poručuju iz SDP-a.

Iz SDP-a je rečeno kako je SBB s ''neiskrenim koalicijskim odnosima očigledno namjerno srušio sve prijedloge za Mostar.

''Godinama maltretirate građane izlizanim floskulama i umjetnim isforsiranim tezama o dominaciji bilo koga u smislu izbornih jedinica i mandata, jer je jasno kako je isto potpuno onemogućeno maksimalnim i minimalnim kvotama. Na kraju, jasno je više i pticama na grani da su građani Mostara taoci vaših pokušaja da napravite riješenja u cilju vlastitog izbornog inžinjeringa, a u toj bezočnoj namjeri se godinama lažno krijete iza zaštite naroda'', priopćeno je iz GO SDP BiH Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close