Grad

SDA: Hitno promijeniti da je HDZ BiH na čelu Mostara

Vijesti / Politika | 05. 11. 2014. u 12:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Od suspenzije Gradskog vijeća Mostara, koja se dogodila prije dvije godine stanje u Mostaru je konfuzno i zabrinjavajuće. Poznato je da u tom razdoblju sve bitne odluke za funkcioniranje Mostara donosi jedan čovjek, gradonačelnik, koji je predstavnik HDZ-a BIH i to je situacija koje se mora hitno promijeniti, jer je diskriminirajuća za preostala dva naroda koji žive u Mostaru, rekao je predsjednik Županijskog odbora SDA HNŽ-a Zijad Hadžiomerović na sastanku s predstavnicima austrijskog veleposlanstva.

Naime, predstavnici Županijskog odbora SDA HNŽ-a Salko Sokolović, Zijad Hadžiomerović i Murat Ćorić sastali su se u Mostaru s austrijskim izaslanstvom predvođenim veleposlanikom Martinom Pammerom.

Fokus razgovora, priopćeno je iz SDA, bio je usmjeren na implementaciju izbornih rezultata, probleme u Gradu Mostaru i moguća rješenja u prevladavanju evidentne krize funkcioniranja Mostara.

''Posebno smo zabrinuti funkcioniranje grada od 1. siječnja 2015.godine, kada će prestati financijski funkcioniranje grada, čime će biti ugroženi svi korisnici proračuna u Mostaru'', istaknuo je Hadžiomerović.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Salko Sokolović je naglasio kako se SDA u Hercegovini, boreći za jednakopravnost Bošnjaka, bori i za jednakopravnost Hrvata u ostalim dijelovima Federacije i njihov ravnopravan položaj.

''Zaključak koji je proizašao sa ovog sastanka je da se Mostar kao jedan od gorućih problema u Federaciji treba rješavati u paketu implementacije izbornih rezultata prilikom formiranja izvršne i zakonodavne vlasti. Ukoliko se postigne dogovor koji će zadovoljiti sve strane u Mostaru, brojna pitanja u Federaciji i BiH moći će se rješavati ubrzano'', priopćeno je nakon sastanka.

S austrijskim izaslanstvom sastali su se i u HDZ-u BiH gdje ih je primio Predsjedatelj Vijeća ministara BiH i član Predsjedništva HDZ BiH Vjekoslav Bevanda.

''Visoko izaslanstvo je čestitalo izbornu pobjedu HDZ-a i HNS-a BiH na proteklim Općim izborima u Bosni i Hercegovini, te istaknulo iskreno austrijsko zanimanje i podršku učinkovitom rješavanju hrvatskog pitanja u BiH i budućnosti države uopće'', naveo je HDZ BiH u priopćenju nakon susreta.

Kopirati
Drag cursor here to close