Suđenje u Beogradu

Šarić negirao krivicu: Optužnicu smatram lažnom

Vijesti / Flash | 24. 03. 2014. u 10:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Darko Šarić rekao je da se ne osjeća krivim u svom prvom pojavljivanju pred Specijalnim sudom. "Ne osjećam se krivim ni po jednoj optužnici. To je laž", rekao je on. Danas je, naime, nastavljeno suđenje narko bossu koji je nakon više godina bjekstva, uhićen 18. ožujka, i pripadnicima njegove kriminalne grupe koji se terete za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Europu 2008. i 2009. godine.

"Optužnicu smatram lažnom, sve je to dimna zavjesa bivšeg režima da zamagli svoje lopovluke. Ovoj zemlji nisam ništa uradio, ni mrava zgazio, zato me čudi sva ova haranga. Ja sam se viđao i surađivao sa utjecajnim ljudima na položajima i bogatim, oni su tamo ja sam ovdje. Sve izgleda kao u američkim filmovima kada vam namjeste, ali se nadam da će se film završiti i da ću dokazati da sam nevin", rekao je Šarić, prilikom izjašnjavanja o krivici.

Na pitanje suca da li je osuđivan, on je rekao da nije, a kada ga je sudac pitao šta posjeduje od imovine, Šarić je rekao: "Više ništa ne posjedujem." Na pitanje kako se onda izdržava, on je rekao da ga sada izdržava država i da hoće, tom prilikom, 'pohvaliti zatvorskog kuhara'.

Sudac je Šarića pitao i je li primio optužnice, a on je rekao da jeste. "Primio sam sve, ali stvarno ih je toliko da su mi dva stražara trebala da ih unesem u ćeliju", rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li je razumio optužnicu i ono za šta se tereti, Šarić je rekao da razumije, ali i da "samo što nije još i zemljotres stavio". Rekao je i da je srpski državljanin, da je imao slovačko državljanstvo pet godina, ali da ne zna ima li ga još uvijek.

Pred početak suđenja Šarićeva nevjenčana supruga Lana Popović odnijela mu je u pritvorsku jedinicu, koja se nalazi u zgradi Specijalnog suda, garderobu. U sud su, osim Popovićeve, stigli i Šarićevi brojni prijatelji i rodbina koji uđenje prate iz sudnice. U publici je i jedan od optuženih za pranje Šarićevih para, Nebojša Jestrović, njegov blizak prijatelj iz djetinjstva.

Osim Šarića, danas će se prvi put pred sudom pojaviti jedan od optuženih njegovih suradnika za šverc kokaina iz Brazila, Nikola Dimitrijević zvani Džoni. On je poslije tri godine skrivanja položio sudu jamstvo od 200.000 eura za obranu sa slobode, a sud je deaktivirao tjeralicu koja je za njim bila raspisana.

Kopirati
Drag cursor here to close