Saslušan u sudu

Sarajevski vozač u pritvoru u Novom Sadu

Vijesti / Flash | 13. 10. 2016. u 13:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanjin Sefić saslušan je kod suca za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu po međunarodnoj potjernici Bosne i Hercegovine, potvrdila je Feni glanogovornica Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić.

''Sefić je saslušan u nazočnosti branitelja po službenoj dužnosti. Utvrđen je njegov identitet, osobne, obiteljske prilike i on se izjasnio da je jedino državljanstvo njegovo državljanstvo Bosne i Hercegovine'', kazala je Karapandžić.

Naglasila je da je, nakon saslušanja Sefiću određen ekstradicijski pritvor koji po tom rješenju može trajati najduže do dva mjeseca.

I ono što dalje slijedi jeste postupanje po molbi BiH, jer je BiH informirana da je potrebno da dostavi Sudu zahtjev za izručenje (molbu za izručenje) osumnjičenog. O svemu do sada poduzetom, informirano je i Ministarstvo pravde Republike Srbije.

''Nakon stizanja molbe dalja procedura je takva da se ispituje postojanje pretpostavke za izručenje i to je ono što u postupku predstoji'', precizirala je Karapandžić.

Sefić je piše 021.rs  uhićen u jednom stanu u Novom Sadu, gdje se krio nakon bjekstva iz BiH, a za sada u policiji ne govore je li mu je netko pomogao u skrivanju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close