Opet ranjavanje

Sarajevo: Upucan 24-godišnjak i životno je ugrožen

Vijesti / Crna Kronika | 21. 03. 2015. u 10:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim pucnjave u sarajevskoj ulici Kranjčevićeva koja se dogodila sinoć oko 19:30 sati, a u kojoj je u desno stopalo i lijevu natkoljenicu, te lijevu nadlakticu ranjen Emil Topčagić, u Sarajevu je, kako je za 'Dnevni avaz' potvrdio Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS, bilo još pucnjava.

U ugostiteljskom objektu "Kato" koji se nalazi u ulici Hamdije Čemerlića, općina Novo Sarajevo, pucnjava se dogodila oko sat i pol nakon ponoći. Kako je vlasnik kazao u izjavi policiji pred objekat, s namjerom da uđu, došle su tri osobe, među kojima je on prepoznao A.Z.

Vlasnik im nije dozvolio da uđu, nakon čega ga je A.Z. udario drškom pištolja po glavi, a potom ispalio hitac u smjeru objekta. U ovoj pucnjavi nije bilo ozlijeđenih, a osumnjičeni su u bjekstvu i policija traga za njima. U klubu 'Podrum' u Sarajevu koji se nalazi u ulici Zelenih Beretki, općina Stari Grad Sarajevo pucnjava se dogodila tri sata nakon ponoći.

U tom objektu B.A. i S.E. pucali su prema Š.I. (24) i G.J. Tom prilikom Š.I. je zadobio ozljede opasne po život, dok je G.I. zadobio ozljede udarcem drškom pištolja u glavu. Ozlijeđeni Š.I. sa ustrijelnim i prostrijelnim ranama prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"On je zadobio ozljede grudnog koša, abdomena, karlice, i obje natkoljenice. Životno je ugrožen i smješten je na intenzivnu njegu Klinike za anesteziju i reanimaciju", kazala je Muamera Šehić, glasnogovornik KCUS-a 'Dnevnom avazu'. U Klubu su se u datom momentu nalazili i vlasnik, dvojica konobara i DJ.

Netko od prisutnih pritisnuo je panik taster koji se nalazi u ovom objektu, te je policija svega nekoliko minuta nakon pucnjave stigla na lice mjesta. No, osobe koje su pucale ipak su uspjele pobjeći. "Izvršitelji ovog kaznenog djela su pobjegli s lica mjesta i policija intenzivno traga za njima. Oni, su, odranije poznati po izvršenju kaznenih djela za koja su izdržavali i zatvorske kazne", priopćeno je iz MUP-a KS.

Kopirati
Drag cursor here to close