Pretresi i oduzimanja

Sarajevo: Kod 37-godišnjaka pronađeni oružje, streljivo i policijske oznake

Vijesti / Crna Kronika | 13. 04. 2016. u 18:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U stanu koji na području općine Centar u Sarajevu koristi Adi Huseinović (1979.) iz Sarajeva policija je u utorak pronašla drogu, oružje i policijske oznake SIPA-e i policije Kantona Sarajevo.

Pronađena je određena količina dvije različite droge i pribor za konzumiranje. Pronađeni su pištolji i puške, kompletni i rastavljeni, optički nišani i više od 200 metaka različitih kalibara.

Policijski službenici Prve Policijske uprave uhitili su Huseinovića zbog sumnje da je počinio kaznena djela 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga' i 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'.

U stanu su pronađeni pištolj kalibra 6,35 mm sa okvirom, pištolj nepoznate marke koji je bio nekompletan, startni pištolj 'zoraki', rastavljenu pušku 'shoot gun - fullstock', zračnu pušku kalibra 5 mm, raznu vrstu streljiva.

Pored toga pronađena su dva optička nišana, teleskopska palica sa futrolom, nož, jurišni prsluk sa natpisom 'Policija', te pet amblema s natpisom 'Policija Kantona Sarajevo', kao i dva amblema sa natpisom 'SIPA'.

O pronalasku je obaviješteno Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, a Huseinović je predat u Odsijek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti te osobe.

Osim Huseinovića, priveden je i Adin Begić (1991.) iz Sarajeva. Njega su priveli službenici I Policijske uprave. Prilikom pretresa pronađen je pištolj CZ 7,65 mm sa okvirom i sedam metaka bez odobrenja. Službenici iste PU su priveli i Amara Bibera (1995.) iz Tešnja, a koji je nastanjen na području općine Doboj - jug. Priveden je zbog posjedovanja droge.

Kopirati
Drag cursor here to close