Vatra u zgradi

Sarajevo: Eksplozija i požar u zgradi, jedna osoba teško ozlijeđena

Vijesti / Crna Kronika | 19. 09. 2015. u 14:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ulici Hasana Brkića u sarajevskom naselju Grbavica je došlo do eksplozije u kojoj je došlo do požara u stanu na posljednjem katu.

U sarajevskoj policiji su za Klix potvrdili da su oko 15:15 sati dobili dojavu o eksploziji, ali još uvijek nema informacija o uzroku, kao ni da li je u trenutku eksplozije netko bio u stanu.

Prema riječima očevidaca nakon eksplozije je vatra izbijala kroz otvore prozora, a gorio je i krov zgrade.

Policija i vatrogasci su na mjestu eksplozije i još uvijek rade na gašenju požara. Na gašenju požara je angažirano sedam vatrogasnih vozila, objavio je Klix.

Kako je za "Dnevni avaz" potvrdila Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošću UKSC-a, u požaru je ozlijeđena jedna osoba. Riječ je o S. A. (33) koji je zadobio opekotine opasne po život. "Opekotine su zahvatile 30 posto njegovog tijela. Nakon zbrinjavanja upućen je u Kliniku za anesteziju i reanimaciju", kazala je Dedajić.

"Odmah je na lice mjesta upućeno više naših policijskih patrola kao i više ekipa Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, te ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć kao i radnici Sarajevogasa", kazao je Feni glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Dodao je da su vatrogasci i pripadnici firme Sarajevogas isključili dovode plina u zgradu, pristupili su gašenju, a policijski službenici MUP-a KS su evakuirali stanare iz te zgrade.

"Požar je ugašen, a jedna osoba je zadobila opekotine i nalazi se u Univerzitetsko-kliničkom centru Sarajevo", kazao je Nefić. Po njegovim riječima, o požaru je obaviješteno tužiteljstvo, a očevid će se obaviti kada se steknu sigurnosni i tehnički uvjeti za to.

"Požar se mora u potpunosti ugasiti što je, ja mislim, već i učinjeno. Mora se požarište ohladiti da bi se moglo pristupiti vršenju očevida. Sigurno će biti angažirani i sudski vještaci, tako da o uzrocima požara ja ne mogu govoriti. To će oni reći nakon obavljenog očevida", kazao je Nefić.

Kopirati
Drag cursor here to close