Ilegalni boravak

Sam se prijavio: Bh. državljanin protjeran iz Hrvatske - krao pametne telefone pa ih koristio

Vijesti / Flash | 25. 08. 2014. u 14:56 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnu ljetnu sezonu pokvarila je 28-godišnjem lopovu i čuvaru vodenog poligona iz Bosne i Hercegovine krčka policija, a koji je u konačnici zaradio kaznene prijave zbog vala krađa po plažama, a na sve je i protjeran iz Hrvatske.

Kako doznaje Jutarnji.hr, poduzetni 28-godišnji mladić zaposlio se kao noćni čuvar vodenog poligona na otoku Krku, ali bez valjane dozvole za boravak i rad.

No, ta zarada na crno koja je podrazumijevala i besplatan smještaj nije mu bila dovoljna pa je tijekom srpnja i početkom kolovoza kućni budžet 'popravio' krađom po plažama.

U tri je navrata ukrao turistima s ručnika i torbica odloženih na plaži pametne telefone pričinivši im štetu od 6000 kuna.

Međutim, 28-godišnjak nije bio dovoljno mudar da te iste mobitele ne koristi. U sva tri telefona stavio je vlastitu SIM karticu koju je uredno koristio par dana.

Policija se digla na noge kako bi 'popravila' pokvareno raspoloženje pokradenim turistima na Krku. Nije dugo trebalo da se 28-godišnjaku stane na kraj. Kod njega su pronađena sva tri mobitela.

No tu priči nije kraj. Obzirom da je kao ilegalac bez valjane dozvole za boravak i rad obitavao i radio u Hrvatskoj, dosuđena mu je i druga sankcija.

Prekršio je Zakone o strancima te je doneseno rješenje o protjerivanju i napuštanju teritorija Republike Hrvatske o vlastitom trošku, a o spornom prekršaju, policija je izvijestila i mjerodavni inspektorat.

Kopirati
Drag cursor here to close