Županije

Sam se predložio i sam za sebe glasovao: HBŽ dobio vodstvo Skupštine

Vijesti / Flash | 12. 12. 2014. u 14:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvat Stipe Pelivan (HDZBiH), Srbin Slaviša Mihajlović (SNSD) i Jasenko Tufekčić (SDA) činit će tročlano predsjedništvo Skupštine Hercegbosanske županije, odlučeno je na današnjoj sjednici županijske Skupštine na kojoj su oformljeni klubovi naroda te izabrani izaslanici za federalni Dom naroda.

Aktualni predsjednik Vlade HBŽ-a Branko Ivković (HDZBiH) rekao je kako predsjednik i zamjenici nisu određeni jer će se to rješavati u paketu s vladom i ministarstvima.

''Ako ne budemo zadovoljni resorima u Vladi i drugim pozicijama, tražit ćemo poziciju predsjednika Skupštine, jer to može biti bilo koji od nas trojice'', izjavio je Mihajlović za Dnevni avaz i dodao kako se očekuje skoro formiranje i Vlade, moguće do kraja godine.

Bošnjaci su imali jednog kandidata na listi i za Dom naroda PFBiH, i to Jasenka Tufekčića, koji je sam sebe predložio i sam za sebe glasovao, budući da drugi izabrani Bošnjak Hikmet Hodžić u Skupštini ponovo očekuje ministarsko mjesto.

Srbi su, izvještava Avaz, između trojice kandidata sa svoje liste izabrali Slavišu Mijahlovića u Dom naroda, dok su Hrvati imali čak tri liste s po tri kandidata od kojih su liste Stipe Baruna i Josipa Mioča (oba iz HDZBiH) dobile po sedam glasova a lista opozicije na čelu sa Ivanom Krstanovićem je dobila četiri glasa, pa će u Dom naroda Barun i Mioč.

Na početku sjednice zakletvu je položio Mile Marčeta, kao slijedeći s liste SNSD-a, a umjesto aktualnog načelnika općine Drvar, Stevice Lukača, koji je odustao od mandata u korist Marčete.

Kopirati
Drag cursor here to close