Bez dokaza

SAD: Pobunjenici vjerojatno zabunom srušili zrakoplov

Vijesti / Flash | 23. 07. 2014. u 06:25 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američke obavještajne službe vjeruju da su proruski pobunjenici vjerojatno zabunom srušili malezijski putnički zrakoplov i nisu pronašle dokaze o izravnoj umiješanosti ruskih vlasti u pad zrakoplova prošlog tjedna.

Iako nisu pronašli dokaze o ruskoj ulozi, Washington okrivljuje Moskvu za stvaranje okolnosti koje su dovele do obaranja zrakoplova, kazali su za američke medije neimenovani američki dužnosnici.

Prošlotjedno rušenje zrakoplova u kojem je poginulo svih 298 putnika i članova posade produbilo je ukrajinsku krizu u kojoj se proruski separatisti bore protiv vladinih snaga nakon što je u ožujku prosvjedima svrgnuta proruska vlast u Kijevu, a Rusija nakon toga anektirala Krim.

Zrakoplov su u istočnom dijelu Ukrajine vjerojatno srušile proruske snage raketom zemlja zrak SA-11, a zrakoplov je vjerojatno ciljan zabunom, zaključile su američke obavještajne službe.

Američki obavještajni izvori kazali su kako do rušenja zrakoplova SAD-u nije bilo poznato da proruski pobunjenici raspolažu tim oružjem.

Prema njihovim podacima Rusija nastavlja opskrbljivati pobunjenike oružjem, uključujući rakete i tenkove.

Kopirati
Drag cursor here to close