'čišćenje dvorišta'

Ruža Tomašić saslušana zbog govora mržnje prema Srbima

Vijesti / Flash | 30. 05. 2015. u 11:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica u Europskom parlamentu i lider Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić potvrdila je da je saslušana u policiji zbog govora mržnje prema Srbima.

Tomašić je objavila na Facebook profilu Hrvatskih konzervativaca da je jučer na informativnom razgovoru u policiji morala objasniti gdje i pod kojim uvjetima je izrekla odgovor ministru rada Srbije Aleksandru Vulinu.

"Sada je naša policija bolje informirana o tom 'slučaju', čak i bolje od mnogih novinara koji se nisu potrudili da javnosti daju punu informaciju, nego su moju izjavu prenijeli jednostrano, van konteksta i sa zlonamjernim tumačenjima. Nekada ti je sudila stranka, a danas to rade novinari, takođe, bez mogućnosti obrane", napisala je Tomašić.

[PARTIJSKO NOVINARSTVO] Dragi moji, juer sam bila na informativnom razgovoru zbog navodnog govora mrnje na kojem sam...

Posted by Hrvatski konzervativci on 30. svibnja 2015

Nakon što je prilikom obilježavanja 24. obljetnice ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio da Srbija omogućavanjem suđenja ubojicama policajca u Borovu Selu može dokazati svoj europski put, srbijanski ministar rada Vulin poručio je hrvatskim dužnosnicima da pogledaju u svoje dvorište prije nego što upute kritiku Srbiji te da ostave Srbiju na miru.

Na to je u javnosti reagirala Tomašić koja je, uz ostalo, kazala: "Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju", kazala je tada Tomašić, a ta je njezina izjava izazvala brojne negativne reakcije javnosti i političkih stranaka.

Tomašić je na to odgovorila kako joj je "puna kapa... pojedinih hrvatskih Srba koji su rođeni u Hrvatskoj, a do Hrvatske im uopće nije stalo". "Žive na račun hrvatskih građana, proputovali su cijeli svijet na račun Hrvatske, a da za uzvrat ništa nisu dali. Zloupotrebljavaju svoju funkciju i provode politiku koja je se odavno pretvorila u etnobiznis", rekla je tada Tomašić.

Kopirati
Drag cursor here to close