Opozicija ne odustaje

Ruši se režim u Srpskoj

Vijesti / Flash | 29. 05. 2015. u 09:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vrijeme je da se krene u formiranje nove skupštinske većine koja će dovesti do suštinskih promjena u Republici Srpskoj'', kazali su danas lideri Saveza za promjene, Mladen Bosić (SDS), Mladen Ivanić (PDP), te Dragan Čavić (NDP).

Bosić je na pres-konferenciji u Banja Luci naglasio da RS treba novu odgovornu vlast, koja će se, između ostalog, boriti protiv korupcije i kriminala.

''Smatramo kako postoji više nego dovoljan prostor za formiranje nove skupštinske većine u RS-u'', rekao je Bosić ističući kako su na ovom sastanku dogovorene i aktivnosti na tom planu.

Razgovorima je prisustvovao i potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić, koji je ranije potvrdio da vodi razgovore o formiranju nove skupštinske većine u RS-u i da bi prihvatio mjesto premijera.

''Izvjesno je i da je broj onih koji su zainteresirani za sređivanje stanja u RS-u sve veći'', rekao je Bosić i naveo kako će biti jasno koliko tko ima sigurnih zastupnika za većinu nakon što se bude izjašnjavalo o navodnoj kupovini zastupnika u RS-u.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je potvrdio kako su dali podršku inicijativi Napredne Srpske da se istraži afera ''kupovine zastupnika u RS-u'' kako bi se provjerili ti navodi.

Stranka Saveza za promjene pokrenut će, kaže, inicijativu za posebnu sjednicu Narodne skupštine da bi se o toj temi raspravili te svoj izvještaj podnijeli i nadležni u Specijalnom tužiteljstvu RS-a.

Ivanić dodaje ostaje da se vidi hoće li vlast u RS-u prihvatiti da se to pitanje istraži i time će pokazati koliko je većina u RS-u stabilna.

Naglasio je i kako treba doći do promjena u RS-u te da će i posebni timovi raditi na tome.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić ističe kako je davno bilo vrijeme da ''režim padne'' te da je stanje u RS-u takvo da mora doći do promjena.

Naveo je da će biti pripremljene i potrebne politike za izlaz RS-a iz teške situacije.

Podsjetio je i da je još ranije podnio prijavu protiv premijerke RS-a Željke Cvijanović zbog afere ''snimka'' na kojoj se navodno čuje kupovina zastupnika, ali do danas ništa nije urađeno da se to istraži.

Savez za promjene traži i da se RS-u izruči Milo Radišić, vlasnik firme 'Grand trade' iz Banja Luke koji je osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija dionicama 'Medicinske elektronike', ali je pobjegao u Srbiju.

Sastanku su nazočili i zastupnici stranke Napredna Srpska, Adam Šukalo i Goran Đorđić, koji su ranije podržavali aktualnu vladajuću većinu u RS-u, predvođenu SNSD-om.

Šukalo sada ističe kako njegova stranka insistira da se nakon šest mjeseci moraju iznijeti detalji istrage o navodnoj kupovini zastupnika u RS-u te da će o spremnosti za to zavisiti i njihovo dalje djelovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close