Regija Hama

Rusi nastavili intenzivne zračne udare na zapad Sirije

Vijesti / Svijet | 07. 10. 2015. u 09:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Intenzivni val ruskih zračnih udara u srijedu je pogodio sirijsku pokrajinu Hama i obližnje regije, priopćila je promatračka grupa Sirijske opservatorije za ljudska prava.

Rusija, vodeća saveznica sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, pokrenula je zračne udare u Siriji proteklog tjedna navodeći da su njihova meta tvrdokorni militanti Islamske države.

Borci na terenu i zapadne zemlje tvrde, međutim, da je ruska kampanja uglavnom usmjerena na ostale pobunjeničke grupe i da ima za cilj ojačati Assadovu poziciju umjesto da se bori protiv Islamske države.

U ruskim zračnim udarima napadnuti su gradovi Kafr Zita, Kafr Nabudah, al-Sayyad i selo al-Lataminah u pokrajini Hama i gradovi Khan Shaykhun i Alhbit u Idlibu, priopćila je Opservatorija, prenosi Reuters.

Većinu pokrajine Idlib drži pobunjenički savez koji uključuje ogranak al-Qaide Nusra front i ostale islamističke frakcije koje vrše pritisak na sirijsku vojsku.

Također su primijećeni intenzivni napadi projektilima zemlja-zemlja u toj regiji, priopćila je Opservatorija, koja nadzire sukob koristeći izvore s terena.

Kopirati
Drag cursor here to close