Revizija tužbe lažna, Srbi bez sugovornika za mir među političkim Bošnjacima
Dodik
OBJAVA: Petak, 17. veljače 2017. 18:57
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: K.K.
Milorad Dodik novinari mikrofoni
2

"Osim što je najavljena revizija tužbe lažna, jer je ne podnosi BiH već samo jedan narod ili dijelovi jednog naroda, ona je i sa moralnog i svakog drugog stanovišta neprihvatljiva.''

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je društvo za prošlost i sukobe, kako bi se ukratko mogao nazvati današnji skup u sarajevskoj Vijećnici pod pokroviteljstvom Bakira Izetbegovića, potvrda da Srbi u BiH među političkim Bošnjacima teško mogu naći sugovornika za mir, budućnost ili europske integracije.

"Osim što je najavljena revizija tužbe lažna, jer je ne podnosi BiH već samo jedan narod ili dijelovi jednog naroda, ona je i sa moralnog i svakog drugog stanovišta neprihvatljiva. Ni prije deset godina nisu postojali dokazi protiv Republike Srbije, oni ne postoje ni danas, iz prostog razloga što Srbija nije ni uradila ono što joj muslimani u BiH pokušavaju staviti na teret", istaknuo je Dodik komentirajući odluku većine sudionika današnjeg savjetovanja u Sarajevu, kome su prisustvovali predstavnici bošnjačke političke, vjerske i nevladine zajednice, da daju podršku Izetbegovićevoj inicijativi za podnošenje zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije.

Predsjednik Srpske je naglasio da se od srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH očekuje da se pred sudom u Hagu ospori legitimitet revizije pomenute presude, a pred pravosuđem u BiH kazneni postupak protiv Bakira Izetbegovića.

"Indikativno je što tradicionalni zaštitnici i slova i duha Daytona oličeni u OHR i Veleposlanstvu SAD u Sarajevu, u jednostranom aktu jednog člana Predsjedništva BiH mimo volje, dogovora ili suglasnosti druga dva člana, nisu vidjeli kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma, čak ni destabilizaciju prilika u samoj BiH", istaknuo je Dodik.

On je podsjetio da je referendum u Republici Srpskoj, kao vrhovno demokratsko dostignuće kvalificiran kao prekršaj Daytonskog mirovnog sporazuma i destabilizacija BiH i zapitao kako se onda zove ova samovolja i divljanje u spoljnoj politici BiH, koja se provodi kršeći više zakona zemlje za koju se bore još samo stranci.

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
taj sam tko sam
prije 182 dan.
Sta bi ti radio da imas priliku i ovlasti koje ima Bakir.Ubijao bi svaki dan nekog . Sta se bojite ako ste cisti.
+12
-0
2
SI
Chrome
taj sam tko sam
prije 182 dan.
Dokazite da niste krivi,e moj Mile koji si ti [cenzura] da sw dva put ne radja. Ovako sa strane kad covjek posmatra i gleda te svaki dan.kad bi bio tako opasan i pametan kao sto se prestavljas davno bi te neko ubio.Ti si gnjida malo se pocesu kad se ti uzjebes i to je to,premal si da bi bio vazan,marioneta si drugih politika vecih ciljeva za skretanje paznje od vaznih pitanja i tema. Na kraju ti ces platiti ceh [cenzura].bit izvikan i tvoj narod ta sacica sljedbenika kojima si isprao mozak ce te dokrajciti. Mali Mile ce nestati u magli,i sve njegove ideje koje nisu njegove.Sad vec mozemo reci zbogom mali Mile
+11
-0
2
SI
Chrome