Milorad Dodik

Republika Srpska privržena izvornom 'Daytonu'

Vijesti / Flash | 30. 05. 2016. u 19:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Srpska privržena je izvornom Daytonskom sporazumu, istakao je predsjednik tog bh. entiteta Milorad Dodik i ponovio da bi trebalo poštovati taj dokument.

Veliki nesporazumi u BiH, naglasio je Dodik tijekom razgovora s grupom kongresmena SAD-a koju je predvodio kongresmen Robert Aderholt, počeli su od trenutka kada je međunarodnim intervencionizmom Daytonski sporazum počeo da se mijenja.

''S obzirom da su Amerikanci imali aktivan pristup u stvaranju Daytonskog mirovnog sporazuma, Dodik je izrazio očekivanja da se upravo Amerikanci snažnije založe za dosljednu primjenu sporazuma, koji nije samo zaustavio rat, već uspostavio i političko-pravni sustav u zemlji'', priopćeno je večeras iz Ureda entitetskog predsjednika.

Osim političkih tema, tijekom sastanka u Banja Luci, Dodik je informirao izaslanstvo američkog Kongresa i o ekonomskoj situaciji u RS-u, ističući da taj bh. entitet, usprkos izazovima, očuvao ekonomsku i finansijsku stabilnost.

Govoreći o potrebi investiranja u gospodarstvo u RS, naglasio je da su američki investitori dobrodošli u RS-u.

Kongresmen Robert Aderholt smatra da postoji potreba da se stavovi RS još više približe američkom Kongresu kao i drugim relevantnim političkim faktorima u toj zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close