Para je laka

Rekorderi u Srpskoj: Sjedio na šest stolica!

Vijesti / Flash | 18. 04. 2014. u 08:28 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske je razrješenjem dužnosnika oslobodila oko 40 pozicija u upravnim, nadzornim i odborima za reviziju javnih poduzeća, ustanova i republičkih organizacija.

Nezavisne novine pišu kako je iz informacije na osnovu koje je Vlada RS razriješila pojedince članstva u nekoliko odbora, vidljivo je da su pojedinci pored osnovnog i stalnog zaposlenja bili angažirani i u pet ili šest odbora i ustanova.

Uvjerljivo najviše angažiranja pored službenog radnog mjesta imao je Milenko Janić, jedan od direktora u "Poštama Srpske", koji je tijekom prošle godine, pored plaće u ovom poduzeću, kroz članstvo u odborima za reviziju JP "Putevi RS", "Željeznica RS", JU SC "Borik", AD "Toplana", "Kosmosa" i Poslovne zone, dodatno zaradio 22.921 KM. Janić je zadržao samo dužnost člana Odbora za reviziju JP "Putevi RS".

Za njim ne zaostaje ni Snežana Vujnić, direktorica Investicijsko-razvojne banke RS, koja je bila član u pet odbora. Vujnić je bila predsjednik Odbora za reviziju u "Krajina osiguranju", kao i član Odbora za reviziju "Željeznica RS", JP "Šume RS", član Nadzornog odbora u Banci Srpske i "Lutrije RS". Na osnovu ovih angažmana, pored plaće direktora u Investicijsko-razvojnoj banci RS, tijekom prošle godine ostvarila je dodatna primanja od čak 24.199 KM. Najveću zaradu imala je po osnovu članstva u NO Banke Srpske, i to 8.000 KM, a zadržala je članstvo u Odboru "Lutrije RS", iz koje je prošle godine inkasirala 4.800 KM.

Nezavisne novine objavile su još imena dužnosnika koji su većinom sjedeći na više fotelja u džep stavili oko 20.000 KM. Većina direktora, što je i logično, zadržala je funkcije koje su plaćenije, navode banjalučke novine t dodaju kako je zanimljivo to da ih je većina napustila članstvo u organima Banke Srpske.

Iz informacije koju je razmatrala Vlada RS, a u kojoj se navode i primanja dužnosnika i direktora po raznim osnovama, vidljivo je da je rekorder po primanjima, pored osnovne plaće, Milenko Pađen, izvršni direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS, koji je tijekom prošle godine dodatno zaradio gotovo 40.000 KM.

Podsjećamo, na sjednici održanoj u srijedu Vlada RS je razriješila direktore, zamjenike direktora i izvršne direktore u javnim poduzećima, javnim ustanovama, agencijama, izvanproračunskih fondovima i Investiciono-razvojnoj banci članstva u nadzornim odborima, upravnim odborima i odborima za reviziju. S obzirom na zaključak Vlade RS donesen nekoliko dana ranije, direktorima je ostavljena mogućnost da izaberu članstvo u samo jednom upravnom, nadzornom ili odboru za reviziju.

Kopirati
Drag cursor here to close