iskorak na putu k eu

Razgovori SDA i SBB-a su jedino rješenje krize

Vijesti / Flash | 30. 09. 2015. u 08:50 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH i potpredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara izjavio je u intervjuu za "Dnevni avaz" da razgovore između SDA i SBB-a, radi rješavanja krize vlasti u većem bh. entitetu, vidi kao jedino rješenje.

Kaže da na inicijalni susret lidera ove dvije stranke Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića gleda izrazito pozitivno.

''Ovo ne vidim samo kao rješenje krize nego kao iskorak dalje na putu k pristupanju EU i NATO-u, odnosno ispunjavanju agende koju smo preuzeli. Međutim, očito je da postoji neodgovornost onih kojih ne shvaćaju tu dimenziju da su preuzeli pozicije u zakonodavnim tijelima i da je utoliko i njihova odgovornost za funkcioniranje i FBiH i BiH'', kaže Čavara za "Avaz".

Pritom misli da opozicija, bez obzira na to što su potpisali obvezu provođenja reformi, nije bila dosljedna u glasanju u parlamentima.

''Mislim da sa SBB-om možemo napraviti taj iskorak u kojem ćemo osigurati i stabilnu parlamentarnu većinu, ali isto tako rješavati nagomilane probleme s obzirom na opredjeljenje SBB-a, odnosno već dokazanu spremnost te stranke da se uhvati ukoštac s problemima'', naveo je Čavara.

Pritom naglašava da Demokratska fronta, ako želi izaći iz vlasti, to konačno treba učiniti.

''Trebaju stvarno biti pošteni prema građanima i narodima ove države i ako više ne žele snositi odgovornost za poteze izvršne vlasti, onda trebaju napustiti sve pozicije, a posebno tamo gdje mogu blokirati formiranje nove parlamentarne većine. Mislim da sa SBB-om, koji je i do sada pokazao širinu u pristupu rješavanju problema, možemo mnogo toga bolje napraviti, pa čak i ako Dunović bude prepreka za popunu upražnjenih mjesta u Vladi FBiH'', rekao je Čavara.

Kopirati
Drag cursor here to close