Europa

Raste broj žrtava hladnog vala

Vijesti / Flash | 10. 01. 2017. u 17:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Europi se povećava broj žrtava hladnog vala koji je zahvatio kontinent, a u pojedinim državama poput Rumunjske, Srbije i Hrvatske niske temperature, jak vjetar i snijeg doveli su do obustave riječnog prometa.

Kako prenosi AP, policija je u Rumunjske od podneva obustavila promet na Dunavu do daljneg, a u toj zemlji škole će ostati zatvorene do kraja ovog tjedna. U prethodna tri dana, u Makedoniji, gdje je temperatura oko minus 20, promrzle su tri osobe.

U Albaniji, u gradu Saranda, snijeg je pao poslije 32 godine, a zbog hladnoće je preminulo pet osoba. Dužnosnici Lezbosa u Grčkoj najavili su da će premjestiti 250 migranata iz šatora i kampova u hotele, a nakon što je snijeg nastavio stvarati probleme širom zemlje.

Zbog snijega su otkazani letovi u Solunu, dok je u nekoliko dijelova Grčke proglašeno vanredno stanje. U Ateni su zatvorene škole, dok je više od 10 skloništa otvoreno za beskućnike.

U Istanbulu se zbog snijega i snažnog vjetra urušila nadstrešnica džamije kada je poginula jedna osoba i ozlijeđeno više od desetoro. U Poljskoj su zbog rizičnog nivoa smoga dva dana zatvorene škole i vrtići u Ribnjiku, dok je u glavnom gradu Varšavi javni prevoz u ponedjeljak bio besplatan, kada je od hladnoće umrlo šest osoba, prenosi Tanjug.

 

Kopirati
Drag cursor here to close