Sarajevo

Ragužima ukinuta presuda

Vijesti / Flash | 12. 11. 2014. u 15:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apelaciono vijeće Suda BiH djelimično je ukinulo presudu kojom su Veselko i Ivo Raguž oslobođeni krivice za zločin počinjen na području Stoca i Čapljine.

"Presuda Suda BiH u odnosu na optuženog Ivu Raguža ukinuta je u cijelosti, a djelimično u odnosu na optuženog Veselka Raguža, te je u tom dijelu određeno održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja", priopćeno je iz Državnog suda.

Prvostupanjskom presudom iz siječnja ove godine, Raguži su oslobođeni optužbi za uhićenje i zatvaranje muškaraca bošnjačke nacionalnosti s područja Stoca, preseljenje bošnjačkih žena i djece, te fizičko zlostavljanje i mučenje civila u Dretelju od početka srpnja do kraja kolovoza 1993. godine.

Veselku Ragužu se sudilo kao zapovjedniku Četvrte brigade 'Knez Domagoj' Hrvatskog vijeća obrane (HVO), a Ivi Ragužu kao pripadniku ove jedinice. Na ovu presudu Tužiteljstvo BiH se žalilo, zatraživši da se presuda ukine i održi pretres pred Apelacionim vijećem. Obrane su tada zatražile potvrđivanje oslobađajuće presude.

Sud BiH je u priopćenju o ukidanju presude navelo da je dio presude koja se odnosi na Veselka Raguža potvrđen, ali zbog nedostupnosti optužnica i presuda nije jasno za koje je događaje on oslobođen. Suđenje Ragužima počelo je u prosincu 2011. godine, prenosi Justice report.

Kopirati
Drag cursor here to close