Zapetljano

Radončiću dodana još jedna krivnja, Izetbegović zna tko stoji iza uhićenja

Vijesti / Flash | 27. 01. 2016. u 08:16 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U optužnicu protiv Fahrudina Radončića, koji se tereti za ometanje rada pravosuđa, dodana je još jedna točka, objavili su njegovi odvjetnici dodavši kako je to Tužiteljstvo BiH uradilo u zadnji tren.

''Zbog toga nismo htjeli potpisati zapisnik ni ja, ni kolegica Vasvija Vidović, niti znamo kakve su dalje procedure i šta će se događati'', rekao je nakon saslušanja njegova branjenika odvjetnik Dragan Barbarić.

Odvjetnica Vidović je istaknula kako je vrlo teško opisati sve što se događa oko slučaja Radončić.

''Od trenutka kada smo krenuli od SIPA-e do Tužiteljstva, dodana je još jedna optužba, iako nije jasno zbog čega je uopće uhićen i nije mu rečeno. Očigledno je da se nekome nije svidjelo ovo što je do sada bilo, te je moralo biti još optužbi. Očigledno je ovo do sada bilo previše blago. Možda to nije ni tužitelj Božo Mihajlović, nego netko tko stoji iza njega'', kazala je Vidović i iznijela tvrdnje tko stoji iza uhićenja.

Kaže i da Bakir Izetbegović, lider SDA i član Predsjedništva BiH, zna da u SDA postoji ta frakcija, pa, kako kaže Vidović, "te frakcije hodaju okolo i govore da se SBB-ovim kadrovima ne daju nikakve pozicije, jer će njihov predsjednik biti uhićen".

''Od trenutka kada sam postala pravni zaštitnik Radončića, više puta su zabilježeni pokušaji provaljivanja u mojeg ureda. Dakle, nešto traže. Kada sam inspektoru kazala na koga sumnjam, ustao je, otišao i nije me htio saslušati'', naglasila je Vidović.

''Ono što mi dobro znamo jeste da poslije svjedočenja na Kosovu Ehlimane Delalić, supruge Ramiza Delalića, kreće strahovita montaža gospodinu Radončiću. Šokirana sam, a i svi ste vidjeli da samo nekoliko dana prije nego će Radončić biti uhapšen, ozloglašeni kriminalac Zijad Turković šalje pismo u kojem provocira Radončića, govoreći "grudva je krenula". Od trenutka kad je gospodin Radončić pomenut u sudnici na Kosovu i kada je isti taj sud prepoznao grubo kršenje ljudskih prava, jer je Radončić tu spomenut kada se kandidirao za člana Predsjedništva BiH, pa preko uhićenja gospodina Bakira Dautbašića baš na dan kada je trebao biti potvrđen za ministra prometa i komunikacija, pa do posljednjih događaja, sve upućuje da to ima političku pozadinu'', rekla je Vidović.

Ponovila je kako joj je njezin branjenik prije uhićenja htio dati neke dokumente, ali i da je razočarana stanjem pravosuđa u našoj zemlji.

''Prvom prilikom koja mi se ukaže, napustit ću ovu zemlju jer ne vjerujem u njezino pravosuđe, koje grubo krši ljudska prava'' zaključila je Vidović.

Istodobno, na Internetu se počelo prikupljati potpise za oslobođenje Radončića, a do trenutka pisanja ovog teksta potpisalo ju je nešto više od tisuću ljudi.

Inače, danas će biti donesena odluka o pritvoru za lidera SBB-a.

Kopirati
Drag cursor here to close