Istraga

Putnici koji su se ukrcali u avion s ukradenim putovnicama imali su azijatske crte lica

Vijesti / Flash | 10. 03. 2014. u 10:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malezijski ministar unutarnjih poslova Zahid Hamidi izjavio je danas da su dvojica putnika koji su se s ukradenim putovnicama ukrcali na let "Malaysia Airlinesa", koji je prije dva dana netragom nestao s radara, imali "azijatske crte lica".

Istražni organi koji pokušavaju utvrditi što se dogodilo s tim avionom, koji je na liniji Kuala Lumpur-Peking prevozio 239 putnika i članova posade, otkrili su da su se najmanje dvojica putnika ukrcala na taj let s ukradenim putovnicama, jednim talijanskim i jednim austrijskim, prenijela je agencija AFP.

''I dalje mi nije jasno kako carinicima nije bilo nimalo neobično da vide Talijana i Austrijanca, ali s azijatskim crtama lica'', izjavio je sinoć Hamidi, kako je navela malezijska novinska agencija Bernama.

''Provest ćemo internu istragu, u kojoj ćemo se posebno fokusirati na službenike koji su bili na dužnosti na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru u vrijeme leta MH370'', dodao je Hamdi, a prenosi Tanjug.

Malezijski ministar prometa je jučer rekao da vlada te zemlje razmatra mogućnost da se radi o terorističkom napadu i da su stupili u kontakt s obavještajnim agencijama drugih zemalja, uključujući američki FBI.

Kopirati
Drag cursor here to close