Razbojništvo

Pucnjava prilikom pljačke banke u središtu Banja Luke

Vijesti / Crna Kronika | 08. 07. 2014. u 07:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trojica maskiranih izvršitelja, uz prijetnju upotrebe sile i pucanjem iz vatrenog oružja, otuđila su danas za sada neutvrđeni iznos novca iz prostorija 'Nove banke' u centru Banje Luke, te se udaljili s mjesta pljačke.

Tijekom izvršenja ovog kaznenog djela nitko od zaposlenih u 'Novoj banci' i prisutih građana nije zadobio ozljede, potvrdila je glasnogovornica banjalučklog Okružnog tužiteljstva Maja Đaković-Vidović.

Opljačkana je poslovnica 'Nove banke' u ulici Kralja Alfonsa XIII broj 37 a, a sve se dogodilo oko 08:25 sati. Očevid na mjestu pljačke obavila je dežurna tužiteljica Okružnog tužiteljstva Banja Luka Gordana Mijatović, zajedno s pripadnicima policije.

Tužiteljica je naredila poduzimanje svih potrebnih istražnih radnji i mjera na pronalasku počinitelja i rješavanju kaznenog djela. Po neslužbenim informacijama, pljačku su izvršila dvojica lopova, dok ih je treći čekao u automobilu u neposrednoj blizini poslovnice 'Nove banke'.

Saznaje se i da je policija, tijekom potrage za pljačkašima, na putu prema banjalučkom naselju Slatina, pronašla vozilo 'passat', za koje se sumnja da je korišteno tijekom izvršenja ovog kaznenog djela. 

U potjeru za trojicom pljačkaša banjalučke 'Nove banke', osim policije, angažiran je Helikopterski servis Republike Srpske, potvrdila je glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović.
Kopirati
Drag cursor here to close