Incidenti

Pucnjava i 'igra noževima' u Sarajevu, ranjene tri osobe

Vijesti / Crna Kronika | 10. 08. 2015. u 11:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje dvije osobe su ranjene jutros u pucnjavi koja se dogodila oko 10 sati na brdu Žuč u Sarajevu. Kako je za 'Dnevni avaz' potvrdila Muamera Šehić, glasnogovornik KCUS-a dvije osobe su ranjene i prebačene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"Pacijent S. H. (1997.) je zadobio ustrijelnu ranu desnog skočnog zgloba, dok je pacijent T. A. (1995.) zadobio prostrijelnu ranu desne potkoljenice i obojica su upućeni na Kliniku za ortopediju i traumatologiju", kazala je za 'Avaz' Muamera Šehić, glasnogovnornica KCUS-a. Pripadnici MUP-a KS su obavili očevid na mjestu događaja.

Sarajevska policija uhitila je jučer oko u 23:15 sati H.R. (40) rođen u Višegradu, nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo 'Teške tjelesne ozljede', na štetu V.A. iz Sarajeva.

"Pacijent V.A. (31) zadobio je ubodne rane u predjelu abdomena i grudnog koša i smješten je na Klinici za abdominalnu kirurgiju", kazala je u izjavi za "Avaz" Muamera Šehić, glasnogovornik Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

O navedenom događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, a H.R. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog kaznenog djela.

Kopirati
Drag cursor here to close