NVO

Prosvjed u Sarajevu zbog ubojstva u Americi

Vijesti / Flash | 13. 02. 2015. u 11:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom terorističkog čina ubojstva troje studenata muslimana u SAD-u, sutra će od 13 do 14 sati ispred BBI Centra, na Trgu djece Sarajeva biti organizirano mirno okupljanje.

Organizatori skupa, AKOS (Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport) i Udruženje "Svitanje" Sarajevo, žele poslati poruku svijetu da je ljudski život jednako vrijedan te da ga tako treba tretirati i u medijima.

Uime koordinacije Bošnjačkih nevladinih organizacija Ismet Bećar je Feni kazao da je cilj solidarizirati se i osuditi zločin i ubojstvo troje studenata u Americi, ali također skrenuti pažnju medija na neobjektivan pristup u izvještavanju o zločinu, po kojem su „sve žrtve jednake ali su neke jednakije od drugih“, te da bi žalosno bilo da se u BiH u javnom prostoru primjenjuje taj princip.

''Želimo skrenuti pažnju ne samo na globalan trend neobjektivnog promatranja islama i muslimana u svijetu, već i da muslimanima u BiH pošaljemo poruku da se protiv takvog trenda ne mogu boriti na način kako su radili do sada, emocijom, bijesom, nego se trebaju aktivno uključiti u društvo, za što su im potrebne dvije stvari: znanje i odgovornost'', poručio je Bećar.

Sutra će na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva biti odana počast i položeno cvijeće uz podsjećanje da su i ta djeca nevino stradala u Sarajevu za vrijeme rata, ali i poslije rata, kao što je počinjen zločin iz mržnje kada je jednim hicem ubijena šesnaestogodišnja Meliha Durić u Vlasenici, a za to nitko nije odgovarao i niti ko spominje.

Kopirati
Drag cursor here to close