Među njima i vatrogasci

Proračunski korisnici dobiti će plaću početkom travnja?

Vijesti / Flash | 28. 03. 2014. u 17:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako doznajemo plaća bi kao i topli obrok svim proračunskim korisnicima mogla biti početkom idućeg mjeseca za veljaču. Kako su vatrogasci sastavni dio Gradske uprave, tako nije moguće niti je korektno sve i da moguće da se samo njima isplati plaća.

Glede prijevoza traži se model sa Sindikatom vatrogasaca i državnih službenika,jer prijevoz se ne isplaćuje samo dijelom, a zbog činjenice da je Gradsko vijeće donijelo odluku da svaki zaposlenim treba priložiti dnevnu ili mjesečnu kartu ako dolazi javnim prijevozom, a neka naselja nisu pokrivena javnim prijevozom.

Treba napomenuti i činjenicu da se svaka plaća može isplatiti kada u proračunu ima novaca, a ne kada bi netko želio.

Podsjetimo, kako je predsjednik Sindikata mostarskih vatrogasaca Milenko Zovko najavio kako će mostarski vatrogasci u utorak, 1. travnja, stupiti u generalni štrajk ako im se do ponedjeljka ne isplati plaća za veljaču.

''Odradili smo svu potrebnu proceduru za organiziranje generalnog štrajka. Imamo i 60 potpisa od 64 člana našeg sindikata i ako nam se do ponedjeljka ne isplati plaća za veljaču, stupamo u generalni štrajk'', kazao je Zovko u izjavi za Fenu.

''Ono što prije svega tražimo jeste da nam se osigura kontinuitet plaća, a ne da bude kao prošlih godina pa da nam na kraju godine nedostaju dvije plaće'', kazao je Zovko, podsjetivši kako mostarski vatrogasci već skoro mjesec dana svakodnevno održavaju dvosatni štrajk upozorenja.

Kopirati
Drag cursor here to close