sa sjednice

Propao plan SDP-a za blokiranje rada Općinskog vijeća Stolac

Vijesti / Flash | 03. 02. 2016. u 13:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko vijeće Stolac dana 3.veljače 2016. godine u prostorijama općine Stolac održalo je XXIII redovitu sjednicu. Od važnijih točaka bitno je naglasiti da je Općinsko vijeće usvojilo Odluku o načinu i kriterijima za dodjelu stipendija studentima sa područja općine Stolac u akademskoj 2015./2016. godini kojom se stječu uvjeti da se krene u postupak raspisivanja javnog poziva za dodjelu stipendija.

Također, usvojena je i Odluka o obavljanju volonterskog staža, kojom općina Stolac omogućava svim nezaposlenim osobama bez radnog iskustva volontiranje unutar organa uprave, javnih ustanova i poduzeća kojima je osnivač Općina Stolac a u svrhu stručnog osposobljavanja i polaganja stručnog ispita.

Važno je naglasiti da je Općinsko vijeće usvajanjem zaključka o pokretanju aktivnosti za rješavanje problema stambenog zbrinjavanja romskih obitelji koje žive na području općine Stolac, krenulo u rješavanje ovog problema rukovodeći se smjernicama utvrđenim programom 'Dekada uključenja Roma 2005-2015. Godine'.

Vijećnici stranke SDP-a i stranke SDA napustili su sjednicu nakon što Općinsko vijeće nije usvojilo prijedlog da se na dnevni red uvrsti točka dnevnog reda - Osuda kipa Gospe u dvorištu Osnovne škole Hodovo. Vijećnici HDZ-a BiH usprotivili su ovakvom nazivu prijedloga točke dnevnog reda, smatrajući da je krajnje neprimjereno i uvrjedljivo tražiti da Općinsko vijeće osudi kip Gospe, koji su prvenstveno potencirali vijećnici SDP-a Stolac. Ovakvo traženje SDP-ovih vijećnika samo je nastavak provođenja politike ranije komunističke stranke koji su u prošlom režimu uklanjali i vrijeđali sve što je imalo nacionalne i religijske vrijednosti.

Kopirati
Drag cursor here to close