problemi

Propadanje općine Prozor – Rama doživljava svoj vrhunac

Vijesti / Flash | 04. 02. 2015. u 18:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Propadanje općine Prozor-Rama, nažalost, ne zaustavlja se već, izgleda, dobiva još veće ubrzanje, stoji u priopćenju iz HSP-a BiH Rama.

Nakon prošlogodišnjeg iseljavanja preko dvije stotine mladih osoba iz općine u zapadnoeuropske zemlje, rasta nezaposlenih na gotovo dvije tisuće osoba koje se vode na Zavodu za zapošljavanje, propasti privatnog gospodarskog sektora, sve većeg broja socijalno ugroženih obitelji i drugih društveno-ekonomskih negativnih trendova pod vodstvom Joze Ivančevića i Esada Dželilovića propadanje Općine doživljava svoj vrhunac ovih dana blokiranjem računa od strane Porezne uprave tj. onemogućavanja normalnog rada i pružanja zdravstvenih usluga Doma zdravlja Rama, gdje se izravno dovodi u pitanje egzistencija oko osamdeset djelatnika koji ostaju bez svojih redovitih primanja.

Kako je u priopćenju istaknuto, bez obzira što građani općine Prozor-Rama kroz općinski Proračun odvajaju 250.000,00 KM za rad Doma zdravlja Rama, ipak je načelnik Ivančević uspio napraviti duga blizu 700.000,00 KM, što je dovelo do blokiranja normalnog rada Doma zdravlja. Nažalost Dom zdravlja Rama nije jedina javna ustanova koja se nalazi u ovakvim problemima, a prema našim informacijama sličnu sudbinu trebaju očekivati i u J.U. Veterinarska stanica i J.U. Gradska ljekarna.

"Neupitno je da zdravstvena skrb mora postojati i funkcionirati na području naše općine pa stoga ovim priopćenjem skrećemo pažnju načelniku i njegovim koalicijskim partnerima da hitno riješe nastalo goruće pitanje, a u dosadašnjem radu su pokazali da nisu dostojni vođenja vlasti", priopćeno je iz HSP-a BiH Rama.

Kopirati
Drag cursor here to close