Prosvjedi

Prometna blokada Sarajeva: Prosvjednici blokirali trolebuski i tramvajski promet

Vijesti / Flash | 05. 03. 2014. u 16:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosvjednici su u Sarajevu danas blokirali glavna prometna raskrižja u središtu grada, zbog čega je tramvajski i trolejbuski promet potpuno obustavljen.

Tramvaji neće voziti ni sa sarajevske Željezničke postaje, gdje će također demonstranti blokirati promet.

Kako javlja reporter Agencije FENA građani po kiši idu pješice jer su se i vozači nekoliko taksi-prijevoznika u Sarajevu priključili prosvjedima.

Oko 18 sati je počela normalizacija gradskog prometa u Sarajevu, prvi tramvaj, nakon blokade prometa, zaputio se u smjeru Baščaršije, rečeno je Agenciji Fena iz dispečerske službe poduzeća gradskog prijevoznika GRAS.

Sudionici prosvjeda najavili su da će ostati na raskrižjima i ispred zgrade Predsjedništva BiH u središtu Sarajeva do kraja dana i cijelu noć.

U glavnom gradu BiH demonstracije su počele 7. veljače, i od tada svakodnevno se prosvjednici okupljaju ispred zgrade Predsjedništva BiH,a promet svakog dana biva po nekoliko sati obustavljen.

Udruženje Sarajevo taxi priopćilo je da njegovi članovi taksisti nisu blokirali glavnu prometnicu na Skenderiji već da je to djelo "divljih" taksista.

''Ovo udruženje se ograđuje od tih aktivnosti, blokadu prometa izvršili su nelegalni 'divlji' taksisti - huligani koji su uz svesrdnu podršku resornog ministra i direktora Županijske uprave inspekcije, preplavili ulice Sarajeva, a radi se o kriminalcima, rasturačima droge, osobama koje su vršile 'tipovanje' i sudjelovale u pripremi krađe vozila, otimanja mobitela djeci, kao i drugim osobama kriminalne prošlosti'', stoji u priopćenju.

Udruženje Sarajevo taxi traži od Ministarstva unutarnjih poslova Županije i Policijske uprave Centar hitno deblokiranje prometnice na Skenderiji i skidanje oznaka firme "divljim" taksistima "jer blate i prljaju profesiju i ugled legalnih taksi prijevoznika koji pošteno zarađuju kruh'', navedeno je u priopćenju Udruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close