Outreach program

Projekcije filma 'Zločini pred tribunalom: Srednja Bosna' u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Vitezu

Vijesti / Flash | 22. 03. 2015. u 18:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Outreach program Međunarodnog kaznenog suda u Haagu organizira projekcije svog najnovijeg dokumentarnog filma "Zločini pred Tribunalom: Srednja Bosna", koji se bavi nekim od najtežih zločina počinjenih nad civilima tijekom hrvatsko-muslimanskog sukoba u srednjoj Bosni od početka 1993. do početka 1994. godine.

Kako je priopćeno iz MKSJ, istraga navoda o zločinima koje su počinile obje strane u sukobu počela je dok je sukob još uvijek trajao i dovela do podizanja nekih od prvih optužnica Međunarodnog suda.

Projekcije ovog filma bit će organizirane u Beogradu, Zagrebu, te Sarajevu i Vitezu, a nakon projekcija bit će prilike za raspravu s predstavnicima MKSJ-a.

Prva projekcija bit će upriličena u Etnografskom muzeju - Art Cinema u Beogradu u ponedjeljak, 23. ožujka, druga projekcija u kinu Cineplexx Centar Kaptol u Zagrebu u utorak, 24. ožujka, a treća u UNITIC biznis centru u
Sarajevu u srijedu, 25. ožujka.

Posljednja projekcija će biti održana u Hotelu Central u Vitezu u četvrtak, 26. ožujka.

"Zločini pred Tribunalom: Srednja Bosna" četvrti je dugometražni dokumentarni film u produkciji Outreach programa u sklopu napora da približi rad MKSJ-a zajednicama u bivšoj Jugoslaviji, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close