Čeka se prepoznavanje

Predao se napadač na Slavu Kukića

Vijesti / Flash | 24. 06. 2014. u 13:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Napadač na profesora Slavu Kukića predao se policiji'', potvrdio je za Bljesak.info Srećko Bošnjak, glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ-a.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva HNŽ-a Mirko Miličević izjavio je za Bljesak.info kako će se u skladu s mogućnostima, odnosno stanjem oštećenoga, organizirati prepoznavanje napadača.

"Napadač je najvjerojatnije rođak od osobe čije je vozilo jučer pronađeno i koje se povezivalo s cijelim slučajem. Slučaj je riješen u roku od 24 sata. Policija je, inače, uzela s lica mjesta mnogo stvari, od mobitela do ključeva od vozila, tako da napadač nije imao što drugo uraditi već da se preda", zaključio je u izjavi za Fenu načelnik PU Mostar Draženko Miletić.

Pojedini mediji navode da se radi o invalidu Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane (HVO) iz Mostara koji je bio iziritiran profesorovim izjavama o haaškom osuđeniku Dariju Kordiću.

Napadač je, po tim navodima, policiji priznao da je u Kukićev kabinet došao zbog njegovih izjava kojim je kritizirao haaškog osuđenika Darija Kordića i one koji su ga došli dočekati u Busovači nakon odsluženja zatvorske kazne za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima tijekom rata u središnjoj Bosni.

Podsjećamo, Kukića je bejzbol palicom pretukao muškarac u ponedjeljak oko 15 sati. Policija je potom privela muškarca, vlasnika ključeva, koji su ispali napadaču, ali se on nije mogao povezati sa napadom.

Profesor Kukić je nakon toga smješten u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, gdje se još uvijek nalazi na liječenju.

Nakon napada, uslijedile su brojne reakcije

Kopirati
Drag cursor here to close