Srebrenica

Potrebna je sanacija puta za ovogodišnji ''Marš mira'' prema Srebrenici

Vijesti / Flash | 02. 05. 2015. u 15:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Pododbora "Marša mira 2015" Muhizin Omerović ukazao je danas na potrebu sanacije puta kojim će se kretati ovogodišnji sudionici Marša.

''Poplave koje su zadesile našu zemlju nanijele su veliku štetu i probleme organizatoru ovogodišnjeg „Marša mira“. Potrebno je sanirati dio puta, nekoliko mostova i klizišta'', rekao je Omerović.

Uz to, dodaje, obilazak trasa za "Marš mira 2015“ u sklopu obilježavanja 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima teče predviđenom dinamikom.

"Marš mira 2015" koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, a u cilju odavanja počasti žrtvama genocida, i ove godine je pored čina ukopa žrtava jedna od glavnih aktivnosti u sklopu obilježavanja 20. godišnjice genocida'' priopćeno je iz Press službe "Marša mira 2015."

Marš mira traje tri dana, od 08.07 do 10.07.2015. godine, sa isto toliko etapa. Svaka od etapa duga je između 25 i 30 kilometara.

Kolona polazi 8. srpnja iz Nezuka, općina Sapna.

Na potezu od Nezuka - kao polazišta, pa do Potočara - kao odredišta, sudionici prolaze slijedećom maršutom: Nezuk - Baljkovica - Parlog - Crni Vrh - Snagovo - Liplje - Jošanica - Donja Kamenica - Bakrači - Glodi - Udrč - Cerska - Kaldrmica - Đugum - Mravinjci - Burnice - Kameničko Brdo - Ravni Buljim - Jaglići - Šušnjari - Budak - Potočari (Memorijalni centar).

Kolona sudionika, koja broji tisuće ljudi sa skoro svih dijelova planete i svake godine se povećava, kreće iz MZ Nezuk i u razdoblju od tri dana prelazi put dug oko 100 kilometara, da bi došla do Potočara.

Sudionici po završetku Marša imaju priliku nazočiti komemoraciji i sudjelovati u obavljanju dženaze-namaza i ukopu identificiranih žrtava genocida, pronađenih u nekoj od masovnih grobnica s lokaliteta kojima su i sami prolazili u sklopu planirane maršute.

Kopirati
Drag cursor here to close