Stotine evakuirane

Poplave u Rumunjskoj i Bugarskoj, tri osobe poginule

Vijesti / Flash | 30. 07. 2014. u 12:02 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri osobe su poginule, a više stotina prinuđeno na evakuaciju zbog poplava u kojima je potopljeno više sela u Bugarskoj i Rumunjskoj.

U Bugarskoj su orkanske padavine pogodile regiju grada Gabrova u centralnom dijelu zemlje i izazvale poplave. Jedna 61-godišnja žena je stradala, a jedna osoba nestala, prenosi agencija AP.

U Rumunjskoj su u poplavama, na više lokacija u zemlji stradale dvije osobe, od kojih je jedan 72-godišnji muškarac, saopćio je ministar unutrašnjih poslova Gabriel Oprea.

Rumunjske željeznice su priopćile da je zbog poplava jedan vlak iskočio iz šina. Još nema podataka o eventualnim žrtvama i povrijeđenima u toj nesreći.

Bez struje je u Bugarskoj ostalo 17 sela i dijelovi Gabrova, a poremećeno je i snabdijevanje vodom. Došlo je i do klizišta, a uništeni su i neki mostovi i putovi, dok su drugi blokirani, prenosi agencija Tanjug.

Na jugozapadu Rumunjske, u okolini grada Novači, iz tri sela je evakuirano 500 osoba, dok je 75 kuća odsječeno od svijeta nakon što je rijeka Đilort dostigla nivo od tri metra i probila nasipe. U ugrožena područja su poslana tri helikoptera, a u pomoć stanovništvu angažirana je i vojska. Ugroženo područje je obišao premijer Viktor Ponta.

Rumunjska je ove godine imala najkišovitije ljeto u više godina, dok su preobilne kiše izazvale nekoliko bujica u istočnoj Bugarskoj. U jednoj od tih bujica, u lipnju je u Varni poginulo 13 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close