Na 10 lokacija

Policijska akcija na sjeveru Bosne: Uhićeni trgovali drogom i skrivali humanitarnu pomoć

Vijesti / Crna Kronika | 28. 10. 2014. u 07:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je u opsežnoj akciji "Maped" uhitila sedam osoba, među kojima i Sinišu Trivkovića, odbornika SDS-a u Šekovićima, a sve zbog šverca droge i oružja, saznaju "Nezavisne novine". Kako se neslužbeno saznaje, u ovoj akciji uhićeni su i Miljan Lošić, šef Civilne zaštite u Šekovićima, potom Zarija Kraljević, radnik Šumskog gazdinstva "Vlasenica", i Ljubo Stojanović iz Osmaka. Uhićeni su i Vlado Kanjerić i njegov sin Moris, koji je državljanin Hrvatske.

Državljanin Austrije, također osumnjičen za šverc droge i oružja, a koji je iz Šekovića otišao 1992. godine, u bjekstvu je i za njim će najvjerojatnije biti raspisana tjeralica. Iz CJB Bijeljina, navodeći njihove inicijale, kazali su da su izvršeni pretresi na deset lokacija na području Zvornika i Bijeljine.

"Do sada je zaplijenjeno više od 11 kilograma modificirane marihuane skunk, četiri puške, sedam stabljika indijske konoplje, dva pištolja, sedam bombi, vaga za precizno mjerenje, više streljiva različitog kalibra, mobilni telefoni i SIM kartice, elektronska detonatorska kapisla", kazali su iz policije. Nakon uhićenja, nad uhićenim se vrši kriminalistička obrada u Zvorniku.

Izvor 'Nezavisnih' blizak istrazi kazao je da se vrijednost zaplijenjene droge na crnom tržištu procjenjuje na oko 100.000 maraka. Prema njegovim riječima, Trivković i Lošić su u Šekovićima poznati kao ljudi "debelog" džepa, međutim nitko ne zna odakle im novac. Odbornik SDS-a je dovođen i u sumnju da je sudjelovao u skrivanju 10 tona brašna koje je stiglo u humanitarnoj pomoći za ugrožene u svibanjskim poplavama na području Šekovića.

Također, kako se saznaje, sva humanitarna pomoć od poplava išla je preko Lošića. I ostali uhićeni u "Mapedu" imaju deblji dosije u policiji. Između ostalog, Vlado Kanjerić je uhićivan zbog trgovine drogom 2009. godine u akciji "Gradina 2". On je zbog trgovine drogom odležao višegodišnje kazne u zemljama Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close