Pola milijarde dolara

Policija kod Moskve zaplijenila više od 580 kg heroina

Vijesti / Crna Kronika | 31. 10. 2014. u 14:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 170 kilograma heroina zaplijenjeno je tijekom policijske operacije u moskovskoj regiji, priopćila je u petak ruska Savezna služba za kontrolu narkotika.

"Sto sedamdeset i četiri kilograma heroina afganistanske proizvodnje zaplijenjeno je u četvrtak u selu Količevo, nedaleko od međunarodnog aerodroma Domodedovo, blizu Moskve", navodi se u priopćenju službe.

Vrijednost droge na "crnom tržuištu" procijenjena je na 500 milijuna dolara, precizira se u priopćenju, navodi Fena.

Operacija je pokrenuta u siječnju 2013. godine kako bi se razotkrila mreža trgovaca drogom koju u Rusiju donosi jedan državljanin Tadžikistana, bivše sovjetske republike u centralnoj Aziji, navodi isti izvor. Uhićeni su šef mreže i nekoliko njegovih suučesnika, navodi se u priopćenju.

Moskovska policija je zaplijenila više od 410 kilograma heroina u moskovskoj regiji, izjavio je u petak šef ruske službe za kontorlu narkotika Viktor Ivanov.

Operacija, koja je trajala dvije godine, rezultirala je pritvaranjem šest članova kriminalne grupe, uključujući i vođu narkogrupe, rekao je Ivanov, prenio je Tass.

Samo tijekom prethodne noći policija je zaplijenila 174 kilograma heroina, rekao je Ivanov. Od zaplijenjenog heroina narkodileri bi napravili oko 15 milijuna doza za koje bi uzeli oko 500 milijuna američkih dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close