Sigurnost

Policajci s dugim cijevima na ulicama Brčkog

Vijesti / Flash | 25. 11. 2015. u 15:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policajci s dugim cijevima od danas u Brčkom patroliraju gradskim ulicama s ciljem postizanja višeg stupnja sigurnosti nakon nedavnog bombaškog napada u Zavidovićima.

Glasnogovornik brčanske Policije Halid Emkić kaže da Plan operativnog djelovanja u ovakvim situacijama predviđa aktiviranje svih policijskih kapaciteta koji mogu doprinijeti stvaranju sigurnog okruženja.

"Naši policijski službenici postavljeni su da djeluju planski i da u slučaju bilo kakve potrebe mogu adekvatno reagirati. Za sada nemamo saznanja o eventualnom destruktivnom djelovanju grupa ili pojedinaca, ali veoma je značajno da smo spremni ako do toga dođe", rekao je Emkić novinarima.

On je podsjetio da je u Planu operativnog djelovanja Policije distrikta Brčko među prioritetima stvaranje visokog nivoa sigurnosti svih građana, a da je ovo samo jedna od mjera koje su vidljive.

"Veći broj mjera drži se u tajnosti, a planom je svakako obuhvaćeno i osiguravanje objekata i institucija koji su od vitalnog značaja kao što su škole, vrtići, bolnice i druge ustanove gdje se poduzimaju posebne mjere i radnje", istaknuo je Emkić.

Pripadnici brčanske Policije naoružani dugim cijevima već treći dan provode pojačane mjere kontrole vozila i putnika na cestovnom pravcu prema Gornjoj Maoči, gdje je nastanjena vehabijska zajednica, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close