Dobili presudu

Policajci 'dobili' županiju

Vijesti / Flash | 07. 11. 2014. u 18:03 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko policajaca s područja Hercegbosanske županije do sada je dobilo prvostupanjske presude zbog neprovođenja Zakona o plaćama policijskih službenika i namještenika od strane Vlade Hercegbosanske županije, a u vezi izjednačavanja plaća s kolegama u drugim županijama Federacije BiH.

U Sindikata MUP-a Hercegbosanske županije ne znaju o kojem je broju riječ policajaca te pojašnjavaju kako policijski dužnosnici svaki za sebe podnijeli tužbe preko svojih odvjetnika. Poznato im je da je nekoliko njihovih kolega iz Livna dobilo presude na Općinskom sudu u Livnu, a sada slijedi žalba tuženih, u ovom slučaju Vlade HBŽ-a. U Sindikatu vjeruju kako će u drugostupanjskom procesu presude biti potvrđene.

Kao razlog neprovedbi zakona o plaćama policijskih službenika, iz županijskog MUP ranije pojasnili da se isti razmatra jer je Vlada stava da taj propis treba biti ukomponiran u županijski zakon o plaćama svih korisnika proračuna, a ne da bude zaseban zakon.

Iako su neke presude već donesene, početkom listopada ove godine na sastanku sa premijerom Vlade HBŽ-a predstavnici Sindikata djelatnika MUP-a izrazili su svoje određeno nezadovoljstvo pa je zaključeno da se formira zajedničko povjerenstvo koje će pratiti provedbu stavki potpisanog kolektivnog ugovora. Također, Vlada Hercegbosanske županije obećala je da će uložiti dodatni napor da se do kraja godine pripremi, i ako je to moguće usvoji, zakon o plaćama korisnika proračuna u kojem bi trebale biti i plaće policijskih službenika.

Kopirati
Drag cursor here to close