Pomagač

Policajac kriminalcima prodao motorolu

Vijesti / Crna Kronika | 18. 12. 2014. u 13:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Federalne uprave policije (FUP), Detašmana Travnik, u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom Travnik u cilju suzbijanja koruptivnih kaznenih djela u vezi s organiziranim kriminalom danas su uhitili F.K. iz Kiseljaka, policijskog službenika PU Travnik.

F.K. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je u veljači 2008. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, zloupotrijebivši svoj službeni položaj i povjerena mu materijalno-tehnička sredstva u vlasništvu MUP-a SBŽ Travnik, kriminalnoj skupini iz Kiseljaka prodao ručnu radio stanicu "Motorola“ i tako proteklih sedam godina izravno ugrozio sigurnost i živote policijskih službenika pri redovnom obavljanju službene dužnosti, kao i tajnost planiranih i provođenih policijskih akcija na području ove županije.

Također, sumnjiči se da je istoj kriminalnoj skupini tijekom 2010. godine pružio izravnu pomoć prilikom bijega i skrivanja nakon počinjenog kaznenog djela, koristeći ponovo povjerena mu materijalno tehnička sredstva i ovlasti policijskog službenika, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Kopirati
Drag cursor here to close