Posljedice snijega

Pojedina sela u okolici Mostara i dalje bez električne energije

Vijesti / Flash | 06. 03. 2015. u 15:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipe Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH uspjele su otkloniti veliki broj kvarova uzrokovanih obilnim snježnim padalinama, ali opskrba električnom energijom još nije normalizirana na svim područjima zahvaćenim nevremenom, priopćeno je iz tog preduzeća.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji bez napajanja električnom energijom su naselja u Podveležju, te Ruište, Vranjevići, Svačići, Obradovići, Čomori, Kamena, Žulje, Jasena i Rabina.

U Tuzlanskoj županiji oko 6.800 kupaca u općinama Kladanj, Sapna, Banovići, Tuzla, Srebrenik, Lukavac, Čelić i Živinice nije opskrbljeno električnom energijom.

U Zeničko-dobojskoj županiji bez napajanja električnom energijom još je oko 6.000 kupaca, a od toga je najveći broj (3.700) u Olovu, te u Zavidovićima 1.000 kupaca.

U Srednjobosanskoj županiji još postoje manji kvarovi na distributivnoj mreži, a u Sarajevskoj županiji bez električne energije je područje Nišića, Vrapče i Medojevići.

Ekipe JP Elektroprivreda BiH neprekidno su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, priopćila je Služba za komunikacije JP Elektroprivrede BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close